Anslagstavlan

 

Betan-Vitkålen

Anslagstavlan

 

Du kanske har något du vill sälja eller skänka? Något du vill köpa? Eller har du något meddelande till någon/några i samfälligheten? Använd denna anslagstavla för att meddela dig till övriga boende i området. Inlägg tas bort efter ett år eller på begäran.

 

comments powered by Disqus

 

Blomma

 

Värme- och sopavgifter i sommar

Styrelsen beklagar att ni har fått faktura-avier med full värmeavgift och sophämtningsavgift.

 

På årets årsmöte beslutades det om en betalningsfri månad i juli och ingen sophämtningsavgift sista halvan av året, från juli till och med december. Detta kommunicerades muntligt till vår förvaltare i april, och förvaltaren hade även tillgång till årsmötesprotokollet, som ligger i det verktyg som används för kontering av utgifter och uppföljning av ekonomin. Detta till trots så har förvaltaren inte följt beslutet, informationen har tydligen inte gått fram till den som hanterar utskick av medlemsavgiften.

 

Vi i styrelsen kan bara beklaga detta, vi har än inte helt verktygen att kunna vara ute tidigare och följa upp före, om det som beslutades inte blir verkställt. Vid nästa avisering av medlemsavgiften, kommer detta justeras. Vi kommer jobba för att hitta rutiner för att ligga före i fortsättningen och kunna kontrollera på ett bättre sätt att det blir rätt.

 

Med detta önskar vi er en trevlig sommar!

 

För styrelsen i Betan-Vitkålen samfällighetsförening
Torkel Kjösnes
kassör

 

Styrelseinformation

För att ta del av löpande information från styrelsen vänligen registrera din epostadress genom att skicka ett mail till hemsidan@betan-vitkalen.se. Aktuella notiser och akut information skickas till de som registrerat sin epostadress.

 

Vår- och Höststädning 2019

Årets höststädning kommer att ligga i perioden 17 - 28 oktober. Under detta tid kommer det att finnas containrar uppstälda i området som vanligt. Information om vad som ska göras och karta över städgrupperna finns bland dokumenten. Sammankallande till städdagarna i de olika grupperna är:

Grupp  Sammankallande
1Vitkålsgatan 14
2Vitkålsgatan 42
3Vitkålsgatan 70
4Tomatgatan 10
5Betgatan 20
6Betgatan 3
7Tomatgatan 16
8Betgatan 44
9Betgatan 72
10Betgatan 80

 

Solcellsgruppen

På årsmötet 21 april 2016 för Betan-Vitkålen togs frågan om att installera solceller på våra hus upp och en intresselista upprättades. Några anmälde intresse att vara med i en grupp som utreder frågan. Många andra visade intresse av information och därför lägger vi ut information här på hemsidan. Sammankallande för gruppen är Åsa Brugård Konde. Anmäl intresse att vara med i gruppen eller få mer information till konde@tele2.se

Information om gruppens uppdrag m.m.

Mötesanteckningar 2016-05-12

Presentation från årsmötet 2017-04-20

 

Övrigt

Brandteknisk rapport: En brandteknisk undersökning av området gjordes under 2016. Rapporten finns under fliken Dokument.

 

Ägarbyte: Styrelsen uppmanar avflyttande fastighetsägare att anmäla ägarbyte till styrelsen. Det finns en blankett som kan fyllas i här. Det går även bra att maila styrelsen på styrelsen@betan-vitkalen.se.

 

Garagen: Styrelsen uppmanar samtliga medlemmar att använda garagen även vid varmt väder. Det är inte tillåtet att ställa upp avställda bilar på parkeringsplatserna. Det är heller inte tillåtet att parkera på gräsytor eller andra ytor inom området.

 

Ni som inte använder garaget kan hyra ut det till någon annan inom föreningen, hör av er till styrelsen. Ni som är intresserade att hyra ett garage hör också av sig till styrelsen. Priset är satt till 220 kr/mån på övriga garage som hyrs ut.

 

Förändringar på hemsidan: Jag gör kontinuerligt små justeringar för att tillgodose önskemål från er som använder sidan. Har du förslag på förbättringar eller är det något som inte fungerar? Hör av er till hemsidan@betan-vitkalen.se.

 

 

Betan-Vitkålen, samfälligheten mellan forntid och framtid. Mellan landsbygd och stad. Mitt i livet.

Årsta, fruktens och grönsakernas stadsdel

Översvämning eller stopp i avloppet?

Vid akut behov av sanering vid översvämning eller stopp i avloppet kan Swoosh kontaktas på 0720 506 530. Läs mer om vårt avtal här.

Sändlista

Om du vill bli meddelad via mail när ny information läggs ut på hemsidan, skicka ett mail till hemsidan@betan-vitkalen.se så kommer du med på sändlistan.